ΦΑΤΝΗ ΦΑΝΑΡΑΚΙ

by - 25.11.15

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουμε μπει κι εμείς στο κλίμα των Χριστουγέννων... Μην κοιτάτε που δεν προλαβαίνω να σας δείχνω όλα όσα ετοιμάζουμε με τις βοηθούς μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει αρκετά πραγματάκια. Προσπαθώ τουλάχιστον τις ώρες που είμαι με τα παιδιά , να μην αφήνω να με απασχολεί όλη αυτή η ασχήμια και η μαυρίλα, που υπάρχει εκεί έξω... Όσο μπορώ, γιατί είναι δύσκολο...
 Μιας και σήμερα είναι λοιπόν η γιορτή μου, που για μένα σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, θα σας "κεράσω" μια από τις αγαπημένες μου κατασκευές!

Πρέπει να σας ομολογήσω, ότι φέτος η επιλογή σχεδόν όλων των κατασκευών έχει γίνει από την Κωνσταντίνα. Η οποία είναι σίγουρα δικό μου παιδί ( ;-) ) και κάθε φορά που έχουμε χρόνο μετά το διάβασμα, αντί να πάει να ξεκουραστεί ή να παίξει, μου ζητάει κατασκευές. Επίσης, μιας και ξέρει να ξεκλειδώνει το κινητό μου (κάθε προσπάθεια αλλαγής κωδικών πάει χαμένη, μιας κι έχω για παιδί έναν λιλιπούτειο χάκερ...) και ανακάλυψε το Pinterest, που εννοείται την ξετρέλανε! (Είπαμε, δικό μου παιδί!) Λοιπόν, μην τα πολυλογώ, η Κωνσταντίνα κι από κοντά κι η Βαγγελίτσα, θέλουν οπωσδήποτε δική τους φάτνη . Είδαν πολλές στο pinterest και σίγουρα θα φτιάξουμε κι άλλη, αλλά τις ενθουσίασε αυτή που είναι σαν μέσα σε βαζάκι, επειδή εκτός των άλλων έχει και κεράκια.Η κατασκευή της είναι αρκετά απλή, με μόνη ίσως δυσκολία το καλό κόψιμο των φιγούρων, ώστε να είναι όμορφο το αποτέλεσμα. Τα υλικά επίσης απλούστατα και ελάχιστα, σίγουρα τα έχετε στο σπίτιΠάμε να δούμε τα υλικά μας.
3 γυάλινα βαζάκια στρογγυλά (ένα πιο κοντό και δύο πιο ψηλά)
 κόλλα για ντεκουπάζ ή ατλακόλ
εκτυπωμένες φιγούρες φάτνης
3 ρεσώ
ψαλίδι
Πριν εκτυπώσουμε, μετράμε το ύψος από τα βαζάκια, που θα χρησιμοποιήσουμε και προσαρμόζουμε ανάλογα το μέγεθος των φιγούρων στον υπολογιστή. Εκτυπώνουμε τις φιγούρες σε απλό χαρτί και κόβουμε προσεκτικά το περίγραμμα από όσες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Με ένα πινελάκι απλώνουμε την κόλλα στο πίσω μέρος από τις φιγούρες και τις κολλάμε στα βαζάκια. Απλώνουμε λίγη κόλλα με το πινελάκι και στις άκρες της φιγούρας, για να εφαρμόσει καλά πάνω στο βαζάκι. Τοποθετούμε μέσα τα ρεσώ και στολίζουμε!
Έτοιμη!!Κάπως έτσι εγκαινιάσμε και φέτος τη χριστουγεννιάτικη περιόδο στο blogοσπιτάκι μου. Με κάθε τρόπο θα προσπαθήσω να μην  κυριεύσει η μαυρίλα, που πλησιάζει απειλητικά από παντού, τουλάχιστον όχι εδώ.
Καλές ετοιμασίες σε όλους!
Σας φιλώ!


Κι αν θέλετε να δείτε ακόμα μια φάτνη σε γυάλα, ακόμα πιο όμορφη και από τη δική μας, δείτε της Κωνσταντίνας!

Μπορείτε να κατεβάσετε και να  εκτυπώσετε τις φιγούρες από εδώ:
          

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.