ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

by - 19.11.14
Με την έναρξη της νηστείας των Χριστουγέννων, αρχίσαμε να κινούμαστε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς! Ήδη ξυπνάμε και κοιμόμαστε (κυριολεκτικά) με τα χριστουγεννιάτικα cd, τα πρώτα στολίδια μας είναι ήδη έτοιμα, εποχιακές κατασκευές έχουν γίνει κι άλλες είναι στα σκαριά! Και φυσικά μέσα σε όλα η μικρή μου, που κάθε πρωί στις 6.30 με ρωτάει αν ήρθαν τα Χριστούγεννα! ;-)
Σήμερα θέλω να σας δείξω τα πρώτα χειροποίητα στολίδια που έφτιαξαν οι μικρές μου και που θα στολίσουν σύντομα το δέντρο μας κι όχι μόνο! Είναι φτιαγμένα από "πηλό" κανέλλας και μοσχοβολούν!

Αφού ετοιμάσαμε τον "πηλό", τον ανοίξαμε με τον πλάστη και από κει και μετά εγώ δεν ανακατεύτηκα καθόλου. Τα κουπ πατ έδιναν κι έπαιρναν, και σύντομα σπιτάκια, δεντράκια, αστέρια, gingerbread παιδάκια, ελαφάκια, αγγελάκια γέμισαν την κουζίνα και το σπίτι μυρωδιά κανέλλας!
Τα αφήσαμε να στεγνώσουν στον αέρα για μιάμιση μέρα (δεν πετρώνουν εντελώς, να το έχετε υπόψη αυτό, όσοι επιχειρήσετε να τα φτιάξετε). Τα κορίτσια ήθελαν να τα βάψουν κιόλας, οπότε βγάλαμε μπογιές και πινέλα και το ρίξαμε στη ζωγραφική. 
Μετά τα στολίσαμε προσωρινά στην κουζίνα μας και περιμένουν κι αυτά και μεις ανυπόμονα, να μπουν στη θέση τους στο δέντρο! :-)
Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε κιόλας, 

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε τα δικά σας μοσχομυριστά στολίδια, τα υλικά είναι τα εξής:
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κανέλλα
1/2 κούπα αλάτι
3/4 κούπας πολύ ζεστό νερό
Ανακατεύετε τα υλικά να γίνουν μια ζύμη , ανοίγετε με τον πλάστη σε αντικολλητικό χαρτί κι αφήνετε τη φαντασία (και τα κουπ πατ ;-) ) να κάνουν τα υπόλοιπα!


Καλές ετοιμασίες σε όλους, για αυτή την τόσο όμορφη περίοδο που διανύουμε! Μην ξεχνάτε, πως για τα παιδιά δεν έχει σημασία πόσα παιχνίδια και δώρα πήραν, αλλά τι αναμνήσεις δημιουργήσαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, αυτές τις γιορτινές μέρες!
Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ακολουθούν ακόμα πολλές ιδέες για στολίδια, κατασκευές, δώρα diy και άλλα όμορφα! :-)

Σας φιλώ!

Έτσι συμμετέχουμε κι εμείς στο Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του Stars and Icicles!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.