Περί προσδοκιών ο λόγος

by - 20.1.14

via
Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να περιμένω κάτι. Να μετράω τον καιρό, να υπολογίζω πότε θα περάσουν οι μέρες, για να έρθει η στιγμή της εκπλήρωσης της προσδοκίας μου. Αυτή η προσδοκία μπορεί να ήταν  ένα πάρτυ , μια μέρα εκδρομής, τα γενέθλιά μου, η μέρα που θα γεννιόταν η αδερφούλα, τα Χριστούγεννα, το καλοκαίρι. Κάτι. 
Μεγαλώνοντας αυτό μου έμεινε. Ακόμα θέλω κάτι να περιμένω. Μου αρέσει να μετράω το χρόνο. Η προσμονή είναι μια περίοδος γεμάτη όνειρα, σχέδια, ζωγραφιές και χρώματα φωτεινά.


via

Κι όμως αυτό δεν είναι καλό. Τα όνειρα και τα σχέδια για το μέλλον είναι πολύ όμορφα, σκέψου όμως την περίπτωση της ματαίωσης, της αποτυχίας ή της απογοήτευσης. Όταν κάτι το περιμένεις πολύ, όταν επενδύεις χρόνο και ελπίδες σε αυτή την προσδοκία, η παραμικρή αλλαγή σχεδίου σε διαλύει. Ακόμα κι αν τελικά γίνει αυτό που τόσο πολύ περίμενες, εσύ έχεις χάσει ήδη τη χαρά που νόμιζες ότι θα έπαιρνες. Και υπέροχα να περάσεις, είτε κάνοντας το αρχικά σχεδιασμένο, είτε κάτι διαφορετικό, αλλά εξίσου όμορφο, σου μένει μια πικρή γεύση στο πίσω μέρος του λαιμού, σαν να κατάπιες κάτι άσχημο.


via

Έτσι όμως χάνεις πολλά. Χάνεις αυτές τις μέρες της προσμονής, που είναι γεμάτες τόσα μικροπράγματα, τα οποία πιθανόν να μην ξαναζήσεις ποτέ. Χάνεις τη μαγεία του τώρα, της ανακάλυψης του μεγαλείου κάθε στιγμής της ζωής. Και χάνεις και τη χαρά του να απολαμβάνεις τα τυχαία πράγματα, γεγονότα, καταστάσεις, που είναι και τα πιο εκπληκτικά τελικά. Ακόμα όμως περισσότερο, χάνεις λίγη από την ψυχική σου δύναμη να αντιμετωπίζεις τις απρόσμενες δυσάρεστες καταστάσεις, γιατί δεν είσαι προετοιμασμένος γι' αυτές. 

via

Έχεις μέσα στο μυαλό σου φτιαγμένο έναν τόσο ροζ πουπουλένιο χώρο για αυτό που προσδοκάς, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα αυτό να χαλάσει. Κι όταν η αποτυχία σου χτυπάει την πόρτα, οι δυνάμεις αντίστασης είναι ανύπαρκτες και καταρρέεις. Σίγουρα βέβαια θα επανέλθεις, σίγουρα θα ξαναβρείς το δρόμο σου. Σκέψου όμως πόση ψυχική ταλαιπωρία θα είχες γλιτώσει... κι εσύ κι οι γύρω σου. 


via

Είναι υπέροχο να έχεις όνειρα για το μέλλον. Είναι υπέροχο να προσπαθείς να τα πραγματοποιήσεις. Αρκεί στο μεταξύ να μην ξεχνάς να ΖΕΙΣ! 
Θα επικεντρωθώ σε αυτό το όνειρο... Μέχρι τότε, θα προσπαθώ να ζω όλες τις μικρές στιγμές... 
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.